Doorgaan naar hoofdcontent

Puzzelen met lapjes

Het was al weer even geleden dat ik met lapjes aan het puzzelen sloeg.
Maar voor een te leuk verzoekje ging ik aan de slag!
Mijn schoonzus vroeg of ik voor ons toekomstige neefje of nichtje een boxkleed wilde maken. Natuurlijk wil ik dat!
Als inspiratie gebruikte ik twee foto's van de zithoek, want het boxkleed mag bij het interieur passen. Een handig uitgangspunt als je nog niet weet of het een jongen of meisje gaat worden.
Ik ging op een vrije middag naar de Stoffenkoning toe en sleepte daar op mijn gemak met de foto in de hand lekker met stofjes en kwam met een heerlijk stapeltje thuis.
Uiteraard gaat eerst alles in de was en droger zodat de eventuele krimp er af is.
En dan komt de grote puzzel, wat kies je.... eenvoud of veel tellen, meten en rekenen.
Ik besloot het moeilijke telwerk voor een andere keer te bewaren en nu aan de slag te gaan met rechthoeken.
Uiteraard hoort hier ook wat rekenwerk bij, maar dat is toch minder als met een ingewikkelder patroon.
Ik puzzelde na het knippen een rustig patroon met regelmaat op de keukentafel en naaide alles aan elkaar. Dat was echt zo gepiept! Heerlijk om te doen ook weer, dat smaakt echt naar meer....
En na de laatste grote klus het rondom stikken van een naad, pff, altijd blij als dat weer goed is gegaan, kan ik nu nog even gaan genieten van dit prachtige kleed. Nog eventjes geduld en dan mogen we het gaan brengen aan ons nieuwe neefje of nichtje!
In ieder geval weer een cadeautje klaar voor in de kraammand.

Op naar nog een klein projectje van deze erg leuke stofjes.....


Liefs BY JM
Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM