Doorgaan naar hoofdcontent

Fijn 2017 en Pastel Ski-fun sjaal

Allereerst welkom in 2017 op mijn blog! Ik wens jullie heel veel liefde en warmte en hoop dat jullie een mooi nieuw jaar mogen beleven!!

Een paar jaar geleden heb ik de goede voornemens afgeschaft, ik besefte dat ik het mijzelf door het stellen van doelen (lees: veel doelen of hele hoge doelen) onmogelijk maakte om te genieten, dus besloot ik het los te laten en te zien wat er op mijn pad kwam. En dat bevalt mij goed! En zo ga ik dus ook 2017 in. Natuurlijk ga ik jullie weer verblijden met mijn maaksels, want dat is iets wat ik niet laten kan! En daarom nu dus een eerste project van dit jaar.

Vorig jaar haakte ik de Ski-fun sjaal naar patroon van Handwerkjuffie. Toen haakte ik hem in bijna gelijke kleuren als haar model. De laatste tijd als ik de sjaal droeg vroeg ik mij steeds af hoe dit patroon er uit zou zien in pastel achtige kleuren. Ik dook eens in mijn restjes (ik probeer nog steeds met mijn gekregen restjes allerlei projecten te bedenken) en duikelde een reeks bolletjes op.
Al snel groeide mijn sjaal, die ik deze keer in een willekeurige kleur volgorde haakte in plaats van een repeterend patroon.
Ik heb de sjaal breder opgezet en iets minder lang gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je de sjaal lekker royaal kunt omwikkelen
Een eenvoudige rand van vasten maakt het geheel helemaal af.

Ik kan zeggen dat een pastel variant van de Skifunsjaal een prima optie is!

Warme groet,

BY JM


Reacties

  1. Mooie sjaal. En ook voor veel creativiteit in 2017 gewenst. Goed plan om geen voornemens te maken. Maar, is dat niet ook een voornemen 😎

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM