Doorgaan naar hoofdcontent

Kerst in huize BY JM

De meest heerlijke tijd van het jaar! Opruimen in huis en daarna lekker versieren met alle kerstspullen. Dit jaar deed ik het beetje bij beetje. Telkens kwam er iets bij en zo is nu ons huis omgetoverd in een heerlijk sereen kerstsfeertje. I love it! Als echte huismus kan ik daar heerlijk van genieten. In het bijzonder ook van de ochtend als eerste beneden zijn en dan alle lampjes aan doen.
Ik begon met het naar beneden halen van mijn adventskalender. Deze staat nu voor het derde jaar en was wederom een groot feest. Ik vulde de zakjes met allerlei spulletjes voor in de kinderkerstboom, allemaal spulletjes die we al hadden een recycle adventskalender dus ;-) en ook de briefjes met: kijk een film, speel een spel, maak een lekker toetje gingen er weer in. Daarna volgde al snel de tak boven onze eettafel. En twee recent aangeschafte stolpen met een wintertafereel.
Vervolgens kwam de boom, geen grote dit jaar ivm de kleine hond. Het moest een boom zijn die op een tafeltje kon. Alle mooie ballen kwamen weer uit de bakken. Ik vulde ze aan met houten engeltjes van de Dille en Kamille.
Als laatste de creatie voor het raam en in de tuin voor de Kerstcreatie route.
Nog wat bloemen op tafel en zo was ons huis weer gevuld met kerstvreugde, heerlijk!

Geniet nog van deze dagen tussen kerst en oud en nieuw, het jaar 2016 is weer omgevlogen!

Liefs BY JM


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM