Doorgaan naar hoofdcontent

HEY Muts

Al vroeg in het seizoen haakte ik wanten en een sjaal met een pakket van de Haakfabriek. En er bleven nog wat bolletjes over. Maar een warme muts ontbrak nog en die heb ik dus wel echt nodig, zeker nu ik veel buiten kom met onze kleine viervoeter.
Een tijdje terug was het ineens een paar dagen koud en liep ik met de muts van zoonlief op. En die is toch wel een beetje klein.....
Dus zocht ik naar mutspatronen. Hierbij zag ik de HEY muts van Wimke voorbij komen. In de beschrijving stond snel klaar en dat leek mij wel wat gezien de geringe tijd.
Ik heb de muts met dubbele draad gehaakt. Ik heb niet enkel in de achterste lus gehaakt maar in beide lussen en ik heb iedere keer een kleur vervangen door een andere, waardoor je een grappig kleurverloop krijgt. Een pompom is niet zo mijn ding dus die liet ik achterwege.
Omdat er met stokjes is gewerkt vind ik het haakwerk persoonlijk wat open. Misschien dat ik er nog een fleeceband of fleece binnenmuts in ga zetten om zo net wat meer warmte te krijgen. Eerst maar eens testen of dat nodig is.....

Warme groet,

BY JM


Reacties

  1. Erg mooi geworden! Ik vind het juist leuk die stokjes, omdat het zo meer structuur lijkt te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een makkelijk en snel haakwerk is altijd fojn. Ik vind de muts leuk geworden.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM