Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom!

Afgelopen maandag begonnen de scholen hier in het zuiden weer. En ook ik ging weer aan de slag. Om het een beetje gezellig te maken haakte ik een slinger voor in mijn klas. Het idee zag ik in Haken en Kleur Een huis vol geluk. Het woord WELKOM bepaalde het aantal vlaggetjes.
Op vakantie al begon ik, maar er ontbraken wat kleurtjes in mijn mand (tja helaas kon niet alles mee, mijn man zag me al aankomen ;-)). De granny lapjes waren klaar bij thuiskomst. De rand afwerking en details deed ik tussen het klussen door.
Draadjes instoppen gebeurde in de laatste vrije dagen zodat de slinger bij het inrichten van de klas vorige week gelijk een plekje kon krijgen.
Een warm WELKOM kregen mijn nieuwe leerlingen maandag. Het waren al weer twee gezellige dagen en we gaan er nog veel meer maken!

Liefs BY JM

Reacties

 1. Wat een ontzettend leuk idee. De kinderen moeten dit vast leuk gevonden hebben. Ook hier zijn ze maandag begonnen en hebben er ongelofelijk veel zin in. Toch altijd weer fijn om te beginnen na de zomervakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Welke groep heb jij? Groetjes stipjes en datjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk welkom voor het nieuwe schooljaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig! Ik zou me als juf moeten beheersen om niet mijn hele klas vol te haken ;-)
  Deze slinger is echt superschattig, je leerlingen boffen!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk om deze slinger op de eerste schooldag na de vakantie te zien dat zal iedereen leuk hebben gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM