Doorgaan naar hoofdcontent

Het einde van de Scheepjes CAL

In mijn laatste bericht over de CAL schreef ik al dat we nu heel dicht bij het einde waren aangekomen.
Ik zal maar niet vertellen dat het aan elkaar haken als een malle ging. In twee dagen tijd haakte ik alle vierkanten aan elkaar. Eerst alle verticale banen en daarna alle horizontale. Iedere keer tussen een klusje door mocht ik van mezelf een rijtje haken en dat motiveerde ontzettend ook de wachttijd bij de laatste keer sporten werd nuttig besteed en zodoende zat het geheel supersnel in elkaar.
Ik merkte toch wat verschil tussen de lapjes op. Sommige trokken netjes recht anderen minder.
Als laatste was de rand aan de beurt. Dat was een simpele steek, maar wat een rondes werden het. Dertien toeren stonden op het programma. Iedere keer 1 of 2 toeren tussen de bedrijven door. Het was dan inmiddels wel vakantie, maar de was die draait maar door en ook het huis kon wel een extra poetsbeurt hebben. Maar tijdens de pauze momentjes door was daar toch ineens het eind in zicht.
De laatste draadjes waren zo ingestopt. Daarna het geheel volgens de adviezen gewassen en op het bed laten drogen.
Toen nog de foto's maken. Ik wilde heel graag foto's van aan het strand, het is niet voor niets Last Dance at the Beach en in mijn geval Last Dance at the Sea. Ik moest een behoorlijke tijd wachten op mooi weer en een strand. Uiteindelijk zijn de foto's genomen tijdens onze vakantie in Bretagne.
Ik vind de deken echt een prachtig geheel geworden en ben er reuzenrots op!! Rest mij enkel de volgende woorden:
Dankjewel Scheepjes en bloggers voor deze prachtige CAL!! Het was een ontzettend leuke CAL om te maken!

Liefs BY JMReacties

 1. Wat een werk, wat een kleuren, prachtig!!!! Gefeliciteerd met dit hele mooie eindresultaat. Hele leuke foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende deken is dit geworden. Petje af.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt trots zijn op het eindresultaat, en wat een geweldige foto's op deze mooie locatie!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM