Doorgaan naar hoofdcontent

Hallo daar ben ik weer!

Hoi Allemaal,

Ik ben er een behoorlijke tijd tussenuit geweest, zoals wel meer mensen in de vakantie!
We hebben een super vakantie gehad! Eerst waren we twee weken thuis, waarin we in huis aanrommelden. De zolder werd afgewerkt door de timmerman. Hierna ging ik aan de slag met het verfwerk en legde ik hoogstpersoonlijk de nieuwe vloer, zodat zoonlief naar zijn eigen kamer kon verhuizen. Daarna gingen we lekker twee weken naar Bretagne. Ik nam lekker veel bolletjes wol mee zodat ik wat te kiezen zou hebben.
Ik maakte een begin aan de CAL uit 2014, begon aan leuke vlaggetjes voor op het werk, borduurde een kussen van Vervaco en haakte tot slot nog wat onderzetters. We genoten van heerlijk weer en dat in Bretagne! We bezochten fijne stadjes en zaten veel aan het strand. Met de kinderen speelden we Jeu de Boules, badminton en frisbee. We kleurden heel wat kleurplaten in en genoten van heerlijk zelfgemaakt eten in onze Gîtes de France.
Na de vakantie was het echt kiezen op elkaar en bikkelen maar, want er moesten echt gordijnen voor de ramen op zolder. Dat was met de voorspelde hitte anders geen doen. 12m stof en 12 m verduisteringsstof verwerkte ik tot gordijnen.
Nu begint het langzaamaan allemaal wat vorm te krijgen. Met al het schuiven moest ik ook echt door mijn hobbyspullen heen, wat had ik een hoop verzameld. Wat erg fijn is, is dat ik nu ook weer veel beter weet wat ik heb. Ook borrelen er al weer genoeg ideeën......., hopelijk gaan er dan alleen maar spullen uit en voorlopig niets meer in....
Nu genieten van de laatste paar dagen. Al ben ik al wel begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar, nog even lekker vanuit huis, kan ik ook eens zeggen dat ik aan het thuiswerken ben.
Hadden jullie ook een heerlijke vakantie? Weg of thuis? Of misschien wel allebei?
Ik ga in ieder geval weer uitgerust aan de slag!

Liefs BY JM

P.s. In het volgende bericht laat ik jullie het eindresultaat van de CAL zien, want deze heb ik ook nog afgerond.
Reacties

  1. Je bent aardig druk geweest in de vakantie, ziet er toppie uit de nieuwe kamer en je gehaakte dingen. Fijn dat jullie genoten hebben en dat je lekker bent uitgerust, op naar het nieuwe schooljaar, succes volgende week ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lekkere vakantie hebben jullie gehad! Welkom terug! Wat knap, vloertje leggen, gordijnen naaien, prachtige dingen haken..... het ziet er allemaal super uit zeg. Je bent van alle markten thuis.
    Hier geen grote vakantie maar vandaag het begin van de lente. Succes volgende week weer op het werk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM