Doorgaan naar hoofdcontent

Scheepjes CAL week 10-11-12

Hier weer een update van mijn lapjes voor de Scheepjes CAL.
De laatste van de lapjes al weer.
Week 10 een lastig lapje met een gehaakte gebreide steek, ofwel het ziet eruit als een breiwerk. Een lastig steekje, moeilijk ivm de draadspanning.
Week 11 een noppen steek. In eerste instantie bolden de noppen niet genoeg op naar mijn zin, maar na het lezen van wat tips in de Facebookgroep ging ik daarmee aan de slag en werd het resultaat naar mijn zin. Een heerlijke steek om te haken.
Week 12 een soort wier of golven, het is maar wat je erin ziet. Een leuke steek, die wel om concentratie vraagt omdat je goed de rijen moet tellen.
En nu zijn we klaar met alle lapjes en gaan we de boel aan elkaar haken.
Ik heb de lapjes vanmiddag uitgelegd en een eerste begin gemaakt.
Snel verder dus!
Een volgende update zal volgen als de deken klaar is, het grote tadah moment dus!!
Geniet van de zon, als hij bij je schijnt en heb een fijn weekend!!

Liefs BY JM
Reacties

 1. Ziet er erg goed gelukt uit. Over die brei steek twijfel ik enorm. Vond hem er op het patroon niet echt leuk uitzien en via internet hoorde ik veel gemopper. Maar jou is het aardig gelukt!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gelukt zeg! Allemaal mooi maar ik vind de donkerblauwe en de groene wel heel tof!
  Groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk al die mooie vierkanten die nu 1 prachtige deken gaan worden. Het in elkaar haken vind ik overigens meer werk dan ik had gedacht haha ik dacht dat doe ik ff ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit!
  Succes met het aan elkaar haken, benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ever wanted to get free Google+ Circles?
  Did you know that you can get them ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM