Doorgaan naar hoofdcontent

Ik zie ze vliegen....

Wat een dag! Wat een mooie dag! Wat een heerlijke drukke en gezellige dag, maar nu zie ik ze vliegen!
Dat alles komt door het georganiseerde vogelfeest voor zoonlief.
Acht jaar werd hij vorige week al weer, de tijd vliegt, het is zo cliché maar ook zo waar (ook dat vliegt ;-)).
Vandaag vierden we zijn kinderfeest.
We begonnen natuurlijk met samen zingen, dobbelen voor het cadeautjes uitpakken en wat lekkers. Hierna gingen we in de buurt op pad voor een heuse vogelspeurtocht. De kinderen zochten naar gelamineerde vogelkaarten. Hierbij zochten ze uit welke vogel het was met een determinatiekaart en beantwoorden ze een vogelvraag aan de achterkant.
Bij thuiskomst nog eens wat lekkers en toen was er een verassing. Hierin vonden de kinderen allemaal een vogelhuis. De enige "maar" was dat ze deze nog even in elkaar moesten zetten. Dus aan de slag met hamer en schroevendraaier.
We sloten af met de welbekende patatjes en brachten de kids met hun eigen gemaakte vogelhuis weer thuis.
Ook een vogelfeestje organiseren?
Hier vond ik de ideetjes: jasper de ruiterleerkrachtig.nlkinderfeestjesidee.nl en bij visdief maar deze laatste hadden we niet meer nodig want de tijd vloog om. Maar beter een activiteit over als te weinig :-)
Hier kocht ik de vogelhuisjes als aanbieding, een kant en klaar pakket inclusief bevestigingsmateriaal en voorgeboorde gaatjes!! Inmiddels is de aanbieding verlopen, maar het comfort van alles inclusief is een echte aanrader!!
Met enige creativiteit zo aan je eigen omstandigheden aan te passen.
En als laatste natuurlijk een plaatje van het eindresultaat.
En nu met de voetjes omhoog nagenieten van alles wat voorbij kwam vliegen!

Liefs BY JM
Reacties

  1. Wat een geslaagd feest, leuke ideeën allemaal!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk! En de vogelhuisjes zijn mooi gelukt! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM