Doorgaan naar hoofdcontent

Scheepjes CAL week 7-8-9

Het blijft ontzettend leuk om te doen. Toen ik nog twijfelde was ik bang dat ik het in deze drukke periode niet zou kunnen bijhouden, maar dat valt mij dus reuze mee. Het is ieder week wel even puzzelen wanneer ik tijd heb om de vierkanten te maken. Maar iedere week weer een ander patroon zorgt ervoor dat ik er iedere week ook weer erg veel zin in heb.
Week 7 was het de beurt aan het noppen hart waar menigeen naar uitkeek. Week 8 was de week van de wafelsteek. En in week 9 vier vierkanten met een mooie kabelsteek.
Zie hier de lapjes op een rij.
Ondertussen is week 10 al weer voorbij en begint vandaag week 11. Nog maar 4 weken te gaan en dan is de deken dus klaar.....
Zou ik in een gat vallen?? Ik zal het wel missen, maar er liggen hier ook al bolletjes klaar om de CAL uit 2014 te haken, genoeg ideeën en uitdagingen, en binnenkort ook vrije tijd.

Liefs BY JM

Reacties

 1. Mooi! Ik moest zelf erg wennen bij de mijne aan de relatief grotere gaten in het motief van week 9 en daar waar ze het hebben over kabels zie ik die er totaal niet in. Maar ondanks dat vind ik ze nu na het blocken wel een mooie combinatie tussen de andere blokken. En ja na afloop zal het inderdaad wel weer even afkicken zijn. Maar ook hier nog weer ideeën en wensen genoeg ;)
  Fijne dag.
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die wordt supermooi zeg in al die blauwe tintjes..!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig stapeltje vierkantjes. Je hebt nog genoeg plannen dus dat wordt een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blokken heb je gehaakt. Ik kan (eindelijk) aan week 4 beginnen. En als ik deze blokken zie, heb ik al helemaal zin in de komende patronen.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM