Doorgaan naar hoofdcontent

Regenboogdekentje

In mijn vorige bericht schreef ik dat het druk, druk, druk is o.a. ook op mijn werk, maar dit was dan zo'n projectje voor het werk waar ik dan heel veel plezier uit kan halen.
Een leerling uit mijn groep mag zichzelf binnenkort weer grote broer noemen en daar hoort dan een presentje bij. Samen bedachten we een plannetje: met de klas maken we een dekentje en de leerling zelf maakt een knuffeltje.
En dus gingen we afgelopen week aan de slag met het dekentje.
Ieder kind mocht een lapje knippen voor de deken, deze heb ik tot een groter geheel aan elkaar genaaid en daarna voorzien van een tussenvulling en fleece achterkant. 
Mijn naaimachine bleek het naaien door 5 lagen stof bij de rand niet zo heel leuk te vinden, hierdoor vind ik zelf dat de rand niet strak genoeg is afgewerkt, maar volgens manlief was het prima zo. Ik vertrouw maar op zijn oordeel ;-)
En zie hier een vrolijk dekentje waar ik speciaal voor de foto's nog maar eens de oude bak van de wagen voor van stal heb gehaald.
Nu op naar de knuffel, die ik samen met de leerling in elkaar ga zetten!

Liefs BY JM
Reacties

 1. Wat zullen de leerlingen trots zijn op dit cadeau! Nu maar hopen dat niet alle moeders uit je klas zwanger raken, want dan krijg je het nog drukker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, maar ik denk dat het dan niet meer binnen dit schooljaar valt.

   Verwijderen
 2. Mooi cadeau. Leuk om zo met zijn allen iets te maken.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vrolijk dekentje! Leuk idee zeg, zo heeft iedereen eraan meegeholpen, dat maakt het cadeau extra speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijk dekentje! En een origineel, mooi idee. Dit gaat vast super gewaardeerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk dekentje!! Leuk dat je dat met de klas doet!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM