Doorgaan naar hoofdcontent

Knuffeltje voor een baby

Ik zou met een leerling voor de bijna baby to be een leuk presentje maken. Dus ging ik afgelopen week een keer terug om samen aan de slag te gaan (dat is praktischer als ondertussen ook nog 20 anderen aansturen;-)).
Knippen had de leerling al eerder gedaan. De losse stukjes van deze vossenknuffel uit Leuks met Lapjes stikte ik er tegenaan en de kleine staart prepareerde ik ook al vast. De leerling vulde de staart op en toen kwamen we bij de knuffel rondom stikken. Rondom stikken leek mij een mooi klusje voor de leerling, maar hij was een beetje bang dat hij in zijn vinger zou stikken. Over alle verdere technische aspecten vroeg hij terwijl ik dat klusje deed honderduit.
Daarna weer vullen en het laatste randje sluiten op de luie maar snelle manier.
Nog oogjes en een neus en voilĂ  klaar is dit super schattige vosje!
Een superleuk en zeer geslaagd presentje om straks mee thuis te komen vonden wij. En nu maar hopen dat de baby zich snel zal aandienen.

Liefs BY JM

P.s. Het is niet een supermooie foto, maar het moest even snel tussendoor op het werk, ik was vergeten om thuis mooie foto's te maken en inmiddels had de baby zich aangediend.Reacties

 1. Zo leuk en de grote broer was ongetwijfeld supertrots!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk en de grote broer was ongetwijfeld supertrots!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Zo samen met de klas een origineel cadeau te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om zo samen een cadeau te maken. Hij zal vast heel trotst zijn op zijn cadeau!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM