Doorgaan naar hoofdcontent

Kek bloesje!

Begin juni had onze jongste dochter een vrije dag. Een heerlijke vrije dag om samen te genieten en een beetje te verwennen. We gingen saampjes naar de markt en daar zag ze een aller schattigst stofje. Waarop de vraag volgde: Mag ik die? Met van die lieve ogen en zo'n stralend snoetje dat je geen nee kunt zeggen. Dus ging het lapje mee. 's Middags liepen we even de Hema binnen en vonden we hoe toevallig een perfect bijpassend broekje.
De week erna scoorde ik wederom op de markt hele gave elastische bias in een super neon kleur.
Vandaag 14 dagen na de vrije dag had ik vreselijk veel zin om er mee aan de slag te gaan. Ik besloot lekker buiten aan de tuintafel te gaan zitten en verhuisde de hele boel. Twee uur nadat ik begon was het bloesje af. De dochter trok het aan en keurde het goed.
Een heerlijk zomers setje, want na al die regen zijn we nu wel toe aan zonneschijn!

Liefs BY JM

Patroon: uit de bijlage van Knippie 2-2015
Stof: couponnenkraam markt Breda
Fournituren: Ank en Wil markt Breda
Hier nog zonder knoop.Reacties

 1. Mooie zomers bloesje. Ik kan goed zien waarom dit stofje haar aandacht trok. Leuk met dat lusje achterop!

  NEeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat knap gemaakt! Heel leuk stofje en setje zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk zomers setje zo. Schattig bloesje supercool gemaakt met de neon details.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM