Doorgaan naar hoofdcontent

Vrolijke zomerjurk

Na de babybroekjes, had ik echt weer zin om meer achter het naaimachine te gaan zitten. Toch duurde het nog even voor het echt zover was. 
Als ik kan kiezen tussen een haakwerkje pakken of achter de naaimachine blijk ik op dit moment toch makkelijker voor het haken te kiezen. Niet te veel spullen nodig en snel opgeruimd en veel efficiënte kilometers. 
Toch heb ik mijzelf er afgelopen week echt maar eens overheen gezet. Het patroon uithalen en knippen deed ik al een keer eerder, kwestie van hop, hop beginnen dus. En dat het een vlot patroon is... Na het ophalen van de kinderen uit school afgelopen week legde ik al snel de laatste hand en kon dochterlief passen voor de pasvorm en de zoom. Oh wat was ik blij dat ik 5 cm aangeknipt had aan de roklengte. Kwestie van ken je kind. Ik koos ervoor om de details in een contrastkleur te maken. Verder heeft de jurk handige zakken die de dochter al snel in gebruik nam en in de taille zit een stuk elastiek. Doordat ik tricot heb gebruikt heb ik er uiteindelijk voor gekozen om de rugpanden grotendeels dicht te stikken, het laatste stukje liet ik open en voegde alleen op het eind een drukker toe. De jurk gaat zo namelijk nog prima over het hoofd door de rekbare stof. 
De eerste reactie van jongste dochter was dat ze de jurk een tikje druk vond. Maar eenmaal aan was ze om. Halsreikend kijkt ze uit naar een dag met veel zon en lekker spelen, want ik denk dat de jurk daar uitermate geschikt voor is!!

Liefs BY JM

Patroon: Knippie 2 april/mei 2015, patroon 12
Stof: beiden stoffen tricot van de StoffenkoningReacties

  1. mooie jurk. Dat kwam met het warme weer van vandaag vast goed van pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie jurk, laat het mooie weer maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM