Doorgaan naar hoofdcontent

Scheepjes week 1, week 2 en week 3

Zoals ik al eerder schreef besloot ik om mee te doen aan de Scheepjes CAL 2016 ontworpen door Marinke Slump en vrienden.
De komende tijd zal ik zo nu en dan een update foto plaatsen van mijn blokken. Het blijft natuurlijk leuk om al die lapjes te zien en hoe ze uiteindelijk uitgroeien tot een deken.
De eerste 2 weken waren al een waar feest. Geen hele moeilijke steken voor mij omdat ik deze al eens eerder haakte. De bijbehorende instructiefilmpjes zijn zeker een aanrader als je een beginner bent. Week 3 was van een iets ander laken en pak. Niet dat ik de steken niet kon maken en het patroon niet kon lezen, maar er was wel iets met draadspanning, uithalen opnieuw beginnen, andere naald proberen, ook niet goed en dus uiteindelijk toch op de originele naald gehaakt en dan maar hopen dat het met blokken goed komt... Dat is volgens mij aardig gelukt. Inmiddels is het patroon voor week 4 ook al weer vrij gegeven, dus ik kan weer lekker door.

Fijne dag!

Liefs BY JMReacties

 1. Leuk die verschillende patroontjes en kleurtjes. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het de bedoeling dat je elke week 4 dezelfde blokjes haakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd iedere week 4 dezelfde lapjes, mits je geen aanpassingen doet om de deken groter te krijgen.

   Verwijderen
  2. Oja het is wel iedere week een ander patroontje.

   Verwijderen
 3. Wat leuk! Ben heel benieuwd naar het eind resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM