Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn eerste cal

Toen ik twee weken geleden op de Cal van Scheepjes liep was ik compleet verliefd! Zo gaaf al die verschillende blokken en steken en zo gaaf die kleurenpakketten.
Ik sliep er nog een paar nachtjes over want, tja, er liggen hier inmiddels wat projectjes die nog moeten worden afgerond. Maar de deken liet mij niet meer los. Mede ook door de achtergrond, het is zo belangrijk dat we zorg en tijd besteden aan mensen met een depressie of andere geestelijke aandoening. Ik denk dat haast iedereen er op een of andere manier mee te maken krijgt. Hetzij direct, hetzij indirect. Naar mijn idee rust er nog steeds een taboe op en is het voor omstanders helaas niet altijd makkelijk om de signalen te herkennen.
Uiteindelijk heb ik besloten om een pakket te gaan bestellen en te kijken of ik de uitdaging aan kan gaan. Na even twijfelen tussen het rain pakket of the sea, besloot ik voor de laatste te gaan.
En zo vond ik afgelopen week na een lange werkdag deze doos met hele fijne bolletjes. Wat een superzacht garen is Colour Crafter!
Nog even wachten en dan kunnen we gaan beginnen. Ik zal er een mooie Last Dance in the Sea van maken!

Liefs BY JMdance with the sea - kopie

Reacties

 1. Wauw, prachtige kleuren. Dat wordt een groots en mooi project! Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wwauw wat een mooi pakket. Dit doet mij twijfelen of ik ook niet zal gaan haken. zal het voor een startende haakster te doen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat durf ik niet te zeggen.... Ik dacht persoonlijk er een uitdaging aan te hebben.... Er is in ieder geval een Facebookgroep waar je vragen kan stellen als je iets niet helemaal begrijpt.

   Verwijderen
 3. Wat een mooi pakket ik wou dat ik dit kon. Ook je tekst is goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had deze CAL al een paar keer voorbij zien komen. Ik vind hem echt prachtig. Veel succes met haken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM