Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeveel werkjes kan je hebben.....?

Ik vertelde al dat ik weer aan het haken was geslagen nu de ziekenboeg was uitgeziekt.
Alleen ben ik daar een beetje in doorgeslagen.....
En nu heb ik dus behoorlijk wat dingetjes liggen.
Ik heb alles zojuist even uitgestald en ik blijk gewoon zomaar drie projecten te zijn begonnen, oeps!
En daar komt dan straks nog de cal bij. Doel is dus om de komende 2 weken te proberen deze projecten af te ronden.
Maar wat ligt er dan zoal op de tafel?
Een dromerige sjaal in naturellen, een filet gehaakte sjaal en ik moest ook nog zo nodig een experiment starten om mijn eerste eigen boodschappennetje te haken...... (sst, niet verder vertellen op zolder liggen ook nog 2 projecten die nog niet af zijn, maar die tel ik nu maar even niet mee...).
En dan heb ik het nog maar niet over de projecten die ik inmiddels allemaal al heb uitgedacht in mijn hoofd en waar de bollen voor klaar liggen op zolder, de Scheepjes cal, de cal deken van 2014, een two tone sjaal uit haken en kleur, een omslagdoek in bruin tinten en roze accenten.....  En voor ik het weet heb ik nog meer projecten bedacht......
Nu alleen nog een doosje tijd! Wie doet mij dat cadeau?

Liefs BY JM

Reacties

  1. Als ik weet waar je de doosjes tijd kunt kopen, dan laat ik het je weten! Heb ze zelf ook nog niet kunnen vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar, ik ben op het moment ook met 3 dingen tegelijk bezig en met nog 10 in m'n hoofd. Gewoon rustig doorgaan maar. Ziet er allemaal wel heel gezellig uit. Succes ermee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tsss.....slechts 3, valt reuze mee hoor hahahaha!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM