Doorgaan naar hoofdcontent

Hip, hipper, hippie!

Bij de Action kocht ik een maandje geleden een leuk verloop garen bolletje. Toen de jongste dochter vroeg om een sjaal (hoe kon het, ze heeft geen handgemaakte sjaal) zag ik er gelijk een mogelijkheid in.
Het patroon van Haken En Kleur een Huis vol Geluk werd afgestoft en nog eens gemaakt. Fijn dat je bij zo'n kindersjaal met minder toeren kan toekomen, want zo was de sjaal lekker snel klaar. Met natuurlijk vrolijke bloemen, voor mijn lieve meisje. En bontgekleurde kwastjes. De buitenste rand heb ik gehaakt met grijze Stylecraft en een antiek bolletje uit (ik vermoed) de jaren 70 uit de collectie van mijn oma.
Hopelijk geeft het wat extra warmte om van de griep af te komen. En geeft het een hoop vrolijkheid!
Aan de sjaal kan het niet liggen, want al tijdens het haken moest ik door alle kleurtjes de hele tijd denken aan allerlei Hippie liedjes.... Ha, ha, grappig dat dat je zo kan beïnvloeden tijdens het haken.

Liefs BY JM


Reacties

 1. Wat lief, zo'n mooie sjaal voor je dochter! En ja, ik kan soms ook helemaal de sfeer 'proeven' tijdens het haken! Superleuk toch :-)
  Ik hou trouwens wel een beetje van de hippiestijl hoor!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige sjaal voor je dochter! Beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die is heel leuk geworden word er blij van al die kleuren, de bloemen en de franjes maken het helemaal af!
  Hoop dat ze snel opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw die is echt heel gaaf geworden!! Is het de katoen van de Action, of die andere "grotere" bol?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, het is de mixed een 100% acryl garen. Met een bol van 100 Gr en 240 meter looplengte is het een fijn bolletje! Er zijn ook nog andere verloopkleuren!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM