Doorgaan naar hoofdcontent

Waar zijn die engeltjes??

Kennen jullie het K3 liedje waar deze tekst in zit? Ik moest er aldoor aan denken toen ik aan de slag was om een engelen kostuum te maken voor onze oudste dochter. Zij heeft iets speciaals met engelen. Het geloven in een dergelijke verschijning heeft haar erg geholpen in de moeilijke operatietijd die ze vorig jaar en het jaar er voor had.
Nu wilde ze graag als Engel naar de Carnaval. Een jurk die lang was en met uitlopende mouwen was haar wens.
Weer nam ik uit Stof voor Durf het Zelvers de basis. De mouwen tekende ik zelf uitlopend en de rokdelen verlengde ik met een goede 20 cm. Hierdoor valt de rok niet op de grond, maar krijgt hij wel het idee van een gewaad.
Papa shopte er een set vleugels bij. En het engeltje is bijna gereed voor het feest. Wat engelenstof om geluk te brengen in een zakje en op pad kon zij, de geluksbrenger.
Als dit engeltje dan maar niet veranderd in een Bengeltje!!

Liefs BY JM

P.s. Alvast sorry voor de foto's. De fotograaf van dienst maakte enkel halve foto's en van het clubje samen, dus niet echt uber super voor bij mijn bericht..... Dat krijg je als je zelf extra gaat werken als de carnavalsviering plaats vind...... Ik hield 1 foto over van mijn engeltje en dan ook nog zonder vleugels. En de andere foto heeft een moeder uit de klas gemaakt, maar hierbij heb ik alle andere zichtbare kinderen weggesneden.

Reacties

  1. Schattig! Grappige combinatie; een weerwolf en een engel. Liepen ze ook naast elkaar? Hebben ze het leuk gehad deze carnaval?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ze liepen in de optocht in dit kostuum met hun eigen klas. Maar plezier hebben ze zeker gehad!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM