Doorgaan naar hoofdcontent

Vleermuis en Tennis

Het laatste pak wat ik maakte was een pak voor de oudste die als vleermuis mee liep bij de Aogse Tennus Ploeg. We liepen dit jaar mee in de optocht. De nieuw aangelegde Tennisbaan en de daarbij horende problemen waren inspiratie. Onze dochter ging als vleermuis, want vanwege een rustplaats van vleermuizen mocht er niet zomaar gekapt worden. Wat natuurlijk mooie koppen in de kranten opleverde. In onze act sloegen twee tennissers balletjes over en verstoorde er telkens een vleermuis het spel, waarna de twee tennissers de vleermuis probeerden te vangen. Het leverde mooi beeldmateriaal op en het publiek kon mee tennissen.
Het vleermuizen pak is gemaakt van een oud zwart shirt en een oude zwarte fleece deken. De vleugels heb ik naar eigen inzicht geknipt en vastgezet op de mouwen van het shirt.
We hebben een erg leuke middag gehad en kregen leuke en enthousiaste reacties uit het publiek terug.
Het was een fijn feestje!
Dit was dan de laatste creatie voor de carnaval.
Maar na alle carnavalscreaties van de afgelopen weken heb ik nu ook wel weer zin om uit te gaan kijken naar patronen voor fijne voorjaarsnaaisels!

Liefs BY JMVleermuis en 2 tennisballen.

Reacties

 1. Ook weer zo'n leuke! Heel origineel, je hebt het er maar druk mee gehad maar geweldig leuke dingen! Ben je zelf ook nog verkleed gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten, ik heb iets uit de doos op zolder gehaald. Voor mezelf heb ik niets meer gemaakt..... Volgend jaar is dat wel het plan.

   Verwijderen
 2. Wat een leuk pak en ontzettend origineel!

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. There is SHOCKING news in the sports betting industry.

  It has been said that any bettor must watch this,

  Watch this now or quit betting on sports...

  Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM