Doorgaan naar hoofdcontent

Olé voor Ole!

De stof voor deze Ole kocht ik inmiddels al weer een hele tijd terug bij Mariek van Sew Natural. Ook al een hele tijd terug haalde ik het patroon uit en knipte ik de delen. En toen lag het stapeltje geduldig te wachten......
Tot afgelopen zaterdag een druildag op en top, hoog tijd om het naaimachine na alle carnavals naaisels nu weer eens op tafel te zetten voor een serieus kledingstuk! Stel je voor dat het toch zomaar niet meer zou passen, ai.....
Gelukkig was het laatste niet waar.
Met de superbeschrijving van Zonen09 raak je zeker tot het einde. Ik zal jullie maar eerlijk verklappen dat ik het op enige manier voor elkaar kreeg de mouwen er gedraaid in te zetten ;-)
En ook bij de rand had ik even last van bubbelvorming omdat de ene laag ietwat meer rek had als de andere, helaas dus nog wat gefoefeld aan kant van de rand, maar dat is een kniesoor die dat nog ziet.
Al met al ben ik niet geheel ontevreden met het eindresultaat en gaat dit patroon zeker nog eens uit de kast komen.
Zeker toen ik zag hoe leuk het onze jongste dochter ook staat, ik zag gelijk allemaal meisjesvarianten in mijn hoofd op ploppen.

Ik zeg dus Olé voor Ole!

Liefs BY JM

Stoffen: Sew Natural (de stof die ik heb gebruikt is niet meer verkrijgbaar, wel zijn er hele leuke nieuwe prints!).
Patroon: Ole van Zonen09 (ook verkrijgbaar via Sew Natural).Reacties

 1. Heel leuk geworden. Mooi stofje voor zo'n vestje, gaat vast graag gedragen worden. En die mouwen hihihihi....herkenbaar hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yay hij is af! Supermooi geworden, ik zie nergens gefoefel vanaf hier! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor! En gedraaide mouwen heb ik ervaring mee (zelfs twee keer)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk vest! Leuke stof en ja, gedraaide mouwen die ken ik ook ondanks hele goed beschrijvingen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM