Doorgaan naar hoofdcontent

En nog eens een sjaal....

Ja, hoor ik maakte gewoon nog eens een sjaal. Ik heb er ook nog helemaal geen ;-)
Gelukkig ben ik een dankbaar sjaal draagster. Op mijn werk waait een stevige mechanische wind die ik niet kan beïnvloeden en dus heb ik daar altijd een sjaal om. En thuis staat de verwarming meestal niet zo heel hoog, we doen natuurlijk aan een graadje minder zodat we het milieu ontlasten en heb ik ook graag een sjaal om. Dus ik kan er best nog wel een gebruiken, want iedere outfit verdient zijn eigen sjaal.
Tijdens de KreaDoe kocht ik een byClaire pakket in groen tinten. Het pakket bleef een tijd liggen. Maar dat ik deze sjaal snel kon haken wist ik al en met een zieke in huis de afgelopen dagen ging het wel bijzonder snel!
En zo show ik hier dus al weer een volgende sjaal. Gefotografeerd in een heerlijk zonnetje wat hier vandaag lekker scheen! En let op het kleine dappere narcisje wat staat te pronken!

Ik wens jullie een fijn weekend, helaas is het weer de komende dagen weer minder,  maar dat geeft weer tijd om achter de naaimachine te kruipen of op de bank met een haakwerkje!

Liefs BY JM

Reacties

 1. Mooie kleuren! Lijkt me fijn en lekker en warm om te dragen. Met welke haaknaald heb je deze gehaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren! Lijkt me fijn en lekker en warm om te dragen. Met welke haaknaald heb je deze gehaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb deze sjaal met haaknaald 10 gehaakt (in het patroon staat 9 aangegeven) en dan nog 11 extra toeren toegevoegd aan het patroon.
   Het haakt wel snel weg met zo'n joekel van een haaknaald!

   Verwijderen
 3. Sjaals heb je nooit genoeg toch :-), dit is ook weer een zeer mooi exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie kleuren en sjaals kun je niet genoeg hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te lezen heb je nog meer sjaals nodig ;-) zeker op je werk. Zodra het weer het toelaat heb ik ook altijd een sjaal om, heerlijk! Maar zoveel mooie sjaals als jij hier laat zien, heb ik niet. Ook weer zo'n mooie deze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nu zomer bij jullie toch? Dan is het hopelijk niet nodig om een sjaal te dragen.....

   Verwijderen
 6. Wat een productie! Maar idd....sjaals heb je nooit genoeg, deze is ook weer prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM