Doorgaan naar hoofdcontent

An apple a day....

keeps the doctor away.

Dat dacht ik toen ik last minute aan het werk werd gezet door de dochter.....
Haar juf gaat bijna met zwangerschapsverlof en dus werd er een kraammand verzorgt, helaas was de berichtgeving en communicatie hierin laat en zat ik dus de avond voor het klaar moest zijn nog achter het naaimachine, want dochterlief wilde natuurlijk heel graag hier ook een aandeel in leveren.
Het plan was een slab, maar ja een slab is ook maar een slab, dus ik vond dat er nog wel wat mee moest. En dat bracht mij tot deze combi. Ik appliqueerde een appel op de voorzijde. De figuren hiervoor vond ik in een oude Knippie.
Aan de achterzijde stikte ik appeltjes groene badstof (die ik ben vergeten te fotograferen) en de hele rand werd afgezet met rood biaisband.
Woensdagmorgen, snelde ik nog langs de winkel, kocht twee fruithapjes met in ieder geval als ingrediënt, drie keer raden....., juist appel! Ook kocht ik een babylepel en kreeg ik bij de kassa nog een bordje. Samen werd dit een heel leuk pakket. Ik snelde naar school om het af te geven aan mijn dochter en ik geloof dat het goed is gekomen en is toegevoegd aan het pakket.....
Race tegen de klok gelukt!
Vandaag ga ik de juf een formele laatste hand geven en dan mag zij gaan genieten van een hele speciale tijd, geboorte, eerste dag, eerste week, eerste lachje, eerste hapjes, rollen, kruipen en eerste stapjes. De eerste hapjes natuurlijk met een grote appelslab voor, eet smakelijk!

Liefs BY JM


Reacties

 1. Wat spannend! En superleuk cadeautje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend! En superleuk cadeautje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk cadeautje en tjemig wat een race tegen de klok. Heerlijk dat dit soort zaken lekker op tijd komen hé?

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een leuk cadeautje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM