Doorgaan naar hoofdcontent

Poncho uit Haakgeluk 2

Huh, iets is er misgegaan..... Volgens mij ben ik vergeten te drukken op de publicatieknop en komt dit bericht nu bijna een week later op de blog..... Het zal wel zijn gekomen doordat ik nog in de vakantiemodus stond ;-)
Maar goed, beter laat dan nooit! En daarom dus toch nog mijn wens:

Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2016! Dat je maar veel mooie momenten mag sparen en dat er veel creativiteit mag zijn!!

En dan nu op naar mijn eerste verhaal van 2016:
Al heel lang lagen de bolletjes voor dit project in huis. Iedere keer weer bekeek ik ze en wilde zo graag beginnen. Maar soms moet je even streng zijn voor jezelf..... Er lagen behoorlijk wat WIP's te wachten, dus eerst moesten een aantal projecten af zijn. Toen de Doily Christmas Tree klaar was en de laatste toeren van de deken gehaakt waren besloot ik dat ik wel mocht beginnen aan iets nieuws.
Dus begon ik aan de poncho en haakte tijdens de kerstdagen de grote lap van de poncho. Zondag bestelde ik nog snel twee bolletjes garen erbij want het zeegroen was op en ik was bang dat ik niet genoeg van het mosgroen had.
De laatste strepen in de stersteek waren zo gehaakt. Wat een superleuke steek overigens!
Ook zat de lap zo aan elkaar genaaid en was de bovenkant van de hals afgewerkt. Toen nog de onderrand. Om de poncho op te sieren haakte ik ook de bijbehorende rozen en blaadjes.
En zo haakte ik in de laatste week van 2015 zomaar nog een hele poncho in elkaar. En hij zit heel behaaglijk warm, precies daar waar ik het vaak als eerste koud heb, mijn schouderbladen.
Een echte aanrader dus! Op naar nieuwe warme haaksels in 2016!

Liefs BY JM

Patroon: Haakgeluk 2 Poncho
Garen: By Claire2

Reacties

 1. Hij is mooi en zo snel gehaakt! Ik ken de steek van cal2014. Vond hem toen al zo mooi, maar helemaal in die steek is zeker prachtig! Liefs Anne-Co

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gemaakt! Ik zag m net toevallig op IG langskomen, mooi.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful poncho! Great colors and the roses are gorgeous!

  Navy Wifey Peters @ The Submarine Sunday Link Party

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige poncho en kleuren, zo fijn als het wat sneller haakt. Staat je mooi!

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geworden en zeker in deze steek, de bloemen erop maken het helemaal af.
  Hoop dat je er veel plezier en warmte van hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw.. ik had deze nog niet gezien. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, die is mooi! Knappe kleuren en een origineel motief.
  Je staat er goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM