Doorgaan naar hoofdcontent

Iets nieuws in wording....

In het nieuwe jaar starte ik met een deken waar ik jullie volgens mij nog niets van liet zien. Maar omdat het eerste resultaat mij ontzettend stoort, heb ik dit weer uitgehaald om opnieuw te beginnen. Ik heb de ketting van lossen te strak gehaakt ondanks het opzetten met een halve maat grotere haaknaald. Ik ga dit nu dus opnieuw doen maar dan door al hakend stokjes op te zetten, dit zal de rekbaarheid ten goede komen. Dus daar binnenkort meer over. Omdat ik hier zo van baalde heb ik mezelf maar even getroost met een ander haakwerkje. Ik had al een tijd deze bolletjes klaarliggen om een sjaal naar het patroon van Handwerkjuffie te maken. Het begin is gemaakt, maar nu is er een volgend dilemma.... omdat het restjes waren is het geel na bijna drie banen op, ik zal moeten kijken of er iets vergelijkbaar bij mijn restjes zit of op jacht gaan naar een gelijkaardig bolletje....
En ik wil zo graag restjes opmaken, maar als ik er dan iedere keer wat bij moet kopen, dan schiet dat nog niet op. 
En toen kwam manlief aanzetten met het allerbeste troostmiddel: chocolade!!
MMMM. Wie weet krijg ik na deze reep/repen wel de beste inval ooit om het af te ronden.
Wat dat is geworden hoor je in een volgend bericht.........

Liefs BY JMReacties

 1. Jammer dat je geel op is maar misschien heb je nog ergens een verdwaald bolletje liggen ;-)
  Die chocolade echt zo lekker en goed troostmiddel!
  Succes met je sjaal en deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke sjaal. Misschien de geel vervangen door een ander kleur. Ik weet niet hoeveel banen geel je hebt gehad. Maar misschien daarna net zoveel creme banen en daarna net zoveel witte banen. Dan blijft het door de sjaal heen de lichtste kleur. Ben benieuwd hoe je het gaat oplossen. Succes

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een andere kleur die erbij past?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh wat een leuke kleurtjes bij elkaar! En mooi patroon. Ik heb hetzelfde dilemma met een project waar ik aan werk, dat ik eigenlijk wol te kort kom maar die kan ik ook niet meer krijgen. Hihi.. gelukkig biedt chocolade altijd inspiratie! Ben benieuwd naar het resultaat :D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM