Doorgaan naar hoofdcontent

En net als het jaar is mijn deken klaar!

Vorige week haakte ik nog de laatste toeren. Tijdens de feestdagen stopte ik de draadjes in en afgelopen zondag beëindigde ik de laatste toeren van de rand.
Ik haakte rondom 2 rondes groepjes van 3 stokjes, daarna 1 ronde vasten en als laatste een ronde vaste met picot steek. Dit deed ik in dezelfde kleur. Zo werd het een lijstje zoals bij een schilderij.
De laatste ronde met foto's van de granny stripe deken dus.

Mocht ik hier niet meer komen voor de jaarwisseling dan wil ik bij deze iedereen bedanken voor de fijne en gezellige reacties, die zijn altijd een feest om te lezen.
Ik hoop jullie volgend weer tegen te komen op mijn blog, want ik ben al weer bezig met plannen voor 2016!
Goede jaarwisseling en alle goeds en heel veel creativiteit voor het nieuwe jaar!

Liefs BY JM


Reacties

 1. Erg mooie deken!!
  Hele fijne jaarwisseling en een creatief 2016 gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi hoor, je hebt ook een mooie kleur voor de rand gekozen. Het is inderdaad een lijstje geworden. Tot volgend jaar.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je goed bezig op het eind van 2015. Zoveel mooie gehaakt. De 'kerstboom' en de deken vind ik echt prachtig! Ik wens jou en je gezin ook een fantastisch, creatief en gezond 2016! Tot volgend jaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geworden!!
  Voor jullie ook een fijne avond, veel plezier met elkaar en een goed en creatief 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die is mooi geworden! Fijn om op de bank mee te relaxen!
  Veel geluk in 2016!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM