Doorgaan naar hoofdcontent

Nog eens een jasje

Toen ik met dit stofje thuis kwam vroeg de dochter of er niet ook zo'n fijn jasje uit kon.....
Met wat passen en meten lukte het net. Omdat het een beetje een ruwig stofjes was koos ik ervoor om het volledig te voeren.
Het patroon was een gouden oude, maar wel een maatje groter uit de Ottobre nr 6 van 2013.
En omdat ik het al eerder had gemaakt zat het redelijk vlot in elkaar (een hele dag naaitijd doet wonderen ;-)). Ik ben erg trots op de kraag en de beleg kraag, deze zitten er echt super in! De zakjes blijf ik minder vinden en zal ik bij een volgende versie eraf laten. Op de markt kozen we bij Ank en Wil de knoopjes en toen deze er aan zaten ging hij aan.
Het is wel een haalgevoelig stofje, dus ik denk dat we voor nog een versie gaan in stevige tricot of jogging stof......, mmm, wie doet mij een potje met extra tijd cadeau? Wie weet vind ik ergens een gaatje voor al mijn plannen.
Geniet van je woensdag! Fijne dag vandaag!

Liefs BY JM

Stof: Markt Breda
Fournituren: Ank en Wil markt Breda
Patroon: Ottobre nr. 6 2013

Reacties

  1. Een heerlijk patroon, heb m zelf ook gemaakt en dochter draagt m heel vaak. Leuke stof hebben jullie ervoor gekozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk warm. Daar steelt ze vast de show mee 😊

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM