Doorgaan naar hoofdcontent

Granny stripe

En dan is het weer tijd voor een nieuw fijn project om de donkere avonden mee door te komen. Wat ik dan zou willen haken heeft me even zoet gehouden.
Maar een granny stripe vond ik toch echt wel op mijn haak-cv horen.
Ik koos warme kleuren en zette royaal op. Het haakt makkelijk weg zo'n granny stripe, ideaal ik hoef er weinig bij na te denken!
Intussen ben ik al een lekker eindje op weg. Voor jullie wat snoepfoto's van heerlijk bolletjes en een eerste foto van hoe mijn werk vordert.
Voorlopig ben ik nog wel even zoet, want ik heb ook al ontdekt dat ik er nog minstens 5 bollen bij moet kopen, oeps.....

Ik haak gauw weer verder!

Fijne dag,

Liefs BY JM
Reacties

 1. Hele mooie kleuren! Altijd leuk om een nieuw project te starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren en het begin ziet er goed uit.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleuren. Veel haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie combi. Met welk garen haak je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik haak met stylecraft special dk, een lichtgewicht acryl garen in fijne kleurtjes, een flinke looplengte per bol (295m) en fijne prijs kwaliteit verhouding!
   En, nee, ik heb geen aandelen om reclame te maken, het is puur mijn eigen ervaring met eerdere werkstukken!

   Verwijderen
 5. Heerlijke kleuren, dat wordt een mooie deken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleuren en ín zo'n deken haak je zo een bol weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM