Doorgaan naar hoofdcontent

Runner-up

Het is al weer een hele poos geleden dat Neeltje van Stofgoed een give away organiseerde en ze trok uit de deelnemers ook een runner-up. Ik ontving van haar deze prachtige stof! Een grote, flinke lap! Een zeer grote prijs voor een runner-up vond ik!
Ik begon enthousiast aan een patroon uit de B-Inspired. De jurk zat vlot al ver in elkaar. Ik deed een doorpas voor de mouwzomen en zoom onderin. De jurk zat een tikkeltje ruim (dat vond ik niet zo erg) maar op een of andere manier oogde het een beetje pyjama-achtig. Ik denk dat dit komt door de lichte achtergrondkleur. Ik heb het toen maar even geparkeerd en nog nagedacht of het met wat accenten een jurk zou worden. In mijn hoofd bleef het echter een nachtpon, gelukkig kan dochterlief deze ook gebruiken en is de jurk nu als nachtpon in gebruik genomen. Zacht slapen zal dochterlief in ieder geval in deze über zachte stof!
Neeltje nogmaals heel erg bedankt voor de mooi, grote en te gekke lap! Er komt ook snel nog een bedankje naar jou toe (door drukte liep alles nogal een grote vertraging op)!

Liefs BY JM
Reacties

 1. wauw! Ik zou niet verder komen dan het naaien van iets vormeloos...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie nachtpon hoor. En ik zie een troostbeer?! Deze beer is hier bij zoonlief ook niet het bed uit te krijgen. Dat ze er maar goed in droomt.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze troostbeer kregen onze kids na een akelige inbraak bij ons thuis waar ze veel van meekregen....
   Het heeft ze de eerste periode heel erg geholpen! Bij alle drie zitten ze nog steeds op het bed.
   Gelukkig is slapen nu geen probleem meer! En in een nieuwe nachtpon lukt dat helemaal! Dochterlief is er superblij mee!!

   Verwijderen
 3. Dat is een mooi nachtpon geworden hoor, zal ze vast lekker in slapen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sweet dreams in dit mooie nachthemd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM