Doorgaan naar hoofdcontent

Warm, warmer, warmst

Of ik het koud zal hebben deze winter? Ik denk het niet en ik hoop het vooral ook niet.
Maar met deze fantastische omslagdoek bij dit superleuke jurkje komt dat vast goed.
De bolletjes zocht ik twee weken geleden uit bij Stoffen en Stiksels en fotografeerde ik toen in een heerlijk zonnetje onder de parasol. Gelukkig wil het weer deze week ook weer een beetje meedoen en is het gelukt om foto's van het eindresultaat in het zonnetje te maken!
Ik heb dezelfde aanpassingen aangehouden als de vorige keer zodat ik weer net zo tevreden ben en kan genieten van een warm keeltje (helaas zijn hier met het beginnen van school ook gelijk al weer de eerste snottervirussen mee naar huis gekomen, bleh) en een warme nek.
En nu op naar een volgend by Claire 2 projectje!
Wordt vervolgd.....

Liefs BY JM
Reacties

 1. Leuk! Mooie kleurencombinatie! Die gebruik ik ook voor mijn CAL2014 (ja loop nogal achter...). Maar de laatste twee weken ben ik weer aan de haak gegaan en ik hoop het deken toch echt gauw af te krijgen :). Jij haakt heel wat meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi, hi, haken gaat hier zo'n beetje als ademhalen. Zeker met een garen als dit lekker dik dat gaat supersnel!

   Verwijderen
  2. Ik ben niet zo snel en ik kan het ook niet zonder te kijken, dus tegelijkertijd tv kijken zorgt voor veel vertraging.

   Verwijderen
 2. Mooie combi zo samen van jurkje en omslagdoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke jurk en omslagdoek, ze staan geweldig samen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM