Doorgaan naar hoofdcontent

Top secret project....

In het diepste geheim, stond hier in de vakantie de naaimachine 's avonds op tafel. Er was namelijk een klein meisje wat zich niet meer kon verkleden wegens: jurk te klein voor deze groot uitgevallen kleuter.
Maar daar was een oplossing voor, stofjes die al een eeuwigheid geleden werden aangeschaft (lees carnaval) lagen te wachten op HET moment dat ze zouden worden getransformeerd in een jurk, een op komst zijnde verjaardag leek mij het uitgelezen moment.
De oude Knippie leerde me dat het vorige model maat 116 was, dus dacht ik ruim en maakte een 128. Verkleden zal voorlopig nog wel tot haar favoriete bezigheden behoren dacht ik zo.
Iedere keer weer moest er zorgvuldig worden gestofzuigd zodat er geen kleine meisjes gealarmeerd zouden worden door verloren glitters, pailletten en nog meer. Mijn buren zullen wel gedacht hebben dat ik gestoord was als ik om 22.30 stond te stofzuigen.....
Maar alles voor deze dag en dit speciale cadeau!
Gisteren was het zover. En kijk ze eens stralen! En de opmerking: Mag ik hem aan vandaag? (al is dat als kleuter helemaal niet praktisch) zorgde dat ik als moeder apetrots ben op mijn eigen maaksel en mijn kleine grote meid van al weer 5 jaar!

Liefs BY JMReacties

 1. Geweldig om je zo te kunnen uitleven met zulke stofjes :) Zulke verkleedjurken lijken mij ook wel leuk om te maken.
  Gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aaaaah zó leuk, kijk 'r staan in d'r heerlijke zwierezwaai jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd! En op zo'n dag als vandaag kan zo'n jurk best! Prinsesje hoeven niet praktisch te zijn toch 😊! Prachtig gemaakt dus compliment voor mams!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super deze jurk. Ze straalt helemaal en natuurlijk ben jij dan apatrots. Hier zeggen we altijd dat de jurk goed is als je er rondjes in kan draaien. zo te zien lukt dat met deze. TOP

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi gemaakt, mooie stof en het staat je dochter prachtig een echte prinses!
  Nog gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM