Doorgaan naar hoofdcontent

Slaap zacht!!

Voor deze kleine spruit waarvan ik had vernomen dat de kinderkamer in een uilen thema was wilde ik graag zelf wat maken.
In de winkel vond ik een mooie tandenborstel beker in de vorm van een uil, samen met een tandenborstel en tandpasta was dit een mooie basis om verder te denken. Ik kreeg een slaap zacht idee en wilde eerst een pyjama erbij maken. Later veranderde het idee en wilde ik een slaapzak maken. Ik twijfelde heel lang of ik het patroon van de Lua slaapzak zou bestellen maar besloot uiteindelijk met een patroon wat al langer in de kast stond aan de slag te gaan. Want, shame on me, uit Zo Geknipt 2 had ik werkelijk nog niets gemaakt en ook daar stond een slaapzak in.
De commentaren her en der schrikten me in eerste instantie wat af, maar ik besloot om zeer eigenwijs te zijn en me er toch aan te wagen.
Met een goede voorbereiding van al 2/3 keer het patroon lezen en daarna stap voor stap er doorheen ben ik (al zeg ik het zelf) tot een goed einde gekomen. Dus die schrik was nergens voor nodig al had ik het even heel warm toen ik ging keren door de schouder en de dikke badstof niet meezat....
Maar met een goed einde kan ik zeggen: lieve Sam slaap zacht!
En er staat al een tweede slaapzak op de planning.....

Groetjes BY JM

Patroon: Zo Geknipt 2 Model 19 maat 6 maanden
Stof en voering: Stoffenkoning
Fournituren: rits Ank en Wil (markt Breda) Kam Snaps (uit eigen voorraad)Reacties

 1. Wat een ontzettend leuk en mooi cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke stof! Je hebt er iets moois van gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuke stof! Je hebt er iets moois van gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi geworden, staat hier ook nog op het lijstje om te maken!
  Mooie stofcombi heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi pakket zo. Het ziet er uit als een geslaagde slaapzak waar ze vast veel plezier van zullen hebben.

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw!!!! Hij is prachtig. Ik heb onlangs 2 x de lua gemaakt. Heel gemakkelijk toch wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM