Doorgaan naar hoofdcontent

Nog even.....

Laatste bericht 17 juni..... oeps! Maar het was echt super super druk de afgelopen
weken.
Allereerst waren er een aantal jarigen bij ons thuis, dat moest voorbereid, gevierd, gevierd en nog eens gevierd worden. Ook op mijn werk zijn we bezig aan de spreekwoordelijk laatste loodjes, wat betekende 10-minutengesprekken, rapporten schrijven, laatste studiedag, voorbereidingen voor het nieuwe jaar en nog veel meer.....
En het was niet zo dat ik helemaal niets deed want tussen al die drukte door moet ik toch echt wel even mijn creëer virus kwijt ;-), maar het bloggen kwam er gewoon niet van.......

Dochterlief had het laatste weekend van juni een optreden waarbij de kleding kleuren wit en rood moesten zijn. Laat de kleur rood nu net niet in de kast hangen en de winkels lopen er op dit moment ook niet mee over nu pastel de hit is.
Dus nam ik op de markt een rood met witte stippen stofje mee en naaide er een top uit Stof voor Durf Het Zelvers 1 van. En met een krappe deadline liet ik alles wat luxe was weg. Ik naaide geen rits in maar plaatste een kam-snap. Zo kon het gevalletje ook nog snel aan en uit. Volgens oma en tante van manlief heeft ze er knap in gedanst, ik kon als feestvarken natuurlijk niet mijn eigen feestje verlaten.

Hopelijk zit er nu niet zoveel tijd tussen mijn berichten. Nog een weekje en dan kunnen we ook zeggen dat we hier vakantie hebben. Maar eerst de laatste week afronden!

Groetjes BY JMReacties

  1. Mooi! En wat fijn dat er dan zo'n handige mama is die het gewoon zelf maakt ;)
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi shirt. En soms is het helemaal niet nodig om al die luxe erop te doen. Het is een mooi exemplaar waar ze vast nog meer lol van zal hebben. Succes met de laatste loodjes.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM