Doorgaan naar hoofdcontent

De traktatie

De dag na mijn eigen verjaardag vieren we weer feest, want dan is zoonlief jarig. Traktaties voor op school passen we meestal aan aan het thema van het feestje. Maar omdat er dit jaar op school een heel leuk thema was pasten we de traktatie hieraan aan.
Onze kinderen werkten tot aan de verjaardag van onze zoon allemaal over een land. Zo had onze jongste het over Zuid-Afrika en onze oudste over Griekenland en zoonlief had Denemarken ofwel Legoland! Daar kun je dus wel wat mee!!
Op Pinterest struinde ik wat rond en koos uiteindelijk voor Legostenen. We namen een plakje cake en belegden dit met een stukje fondant met daarop smarties geplakt. Ik had zelf Legoprikkers gemaakt die het geheel nog verder aankleden.
De traktatie werd enthousiast ontvangen!
En op de verjaardag zelf had hij het grootste kinderfeest ooit, want toen was de afsluitende spelletjesdag!

Liefs BY JMReacties

 1. Oh wat een leuk idee! Echt een gave traktatie.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke traktatie! En hij is er blij mee! :D Liefs, Anne-Co

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke traktatie, hij straalt ook helemaal!

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd en wat straalt je zoon met de mooie traktatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd voor de jarigen in je gezin!
  Wat een leuke traktatie en je zoon is er zo te zien erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM