Doorgaan naar hoofdcontent

Omslagdoek is klaar!

De granny's vlogen er vorige week ineens aan. In de auto onderweg om een loge weer op te halen haakte ik de laatste toeren grijs in de granny steek. Afgelopen dagen was ik druk met de rand. Hoeveel toeren, welke kleuren? Al hakende vond ik na 6 toeren (het patroon bestaat uit 8 toeren) de rand wel klaar. Ik spande hem een nacht op tussen waslijn en droogrek en voilà!
De omslagdoek is klaar, net nu het 30 graden is en een doek als deze echt veel te warm is! Maar er zullen ongetwijfeld weer frisse dagen komen en dan kan ik hem lekker dragen bij mijn spijkerjasje.
Op de foto's kun je zien dat hij echt ontzettend groot is!! En de laatste foto laat de berg met bijna alle draadjes zien die ik moest instoppen.
En nu moet ik iets nieuws bedenken, want morgen ga ik naar de Workshop Tomeloos Haken, in Rijsbergen met Saskia Laan auteur van Haken en Kleur.
Veel plezier allemaal met wat je gaat doen dit weekend!

Liefs BY JM
De doek valt zelfs over twee tuinstoelen heen, zo groot!

Koud zal ik het niet meer hebben in dit spijkerjasje!


En hier nog een foto van de berg ingestopte draadjes, het waren er veel, maar ze kleuren wel gezellig bij  mijn vaasjes

Reacties

 1. Wat mooi!! Veel plezier bij de workshop. Groetjes Marijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het in echt een pareltje geworden! Super sjiek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geworden, de kleuren zijn prachtig zo met elkaar!
  Veel plezier ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n grote omslagdoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige omslagdoek! Mooi gemaakt.
  Leuk blog heb je, je hebt er een volger bij ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige omslagdoek!!
  Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM