Doorgaan naar hoofdcontent

Update omslagdoek...

Zoals ik al zei, kruipt er veel tijd in de kleine granny's....
Daarnaast was ik natuurlijk ook druk de laatste 3 weken met verfwerk in de huiskamer. En daar ligt nu net niet mijn sterkste punt..... Kamer op de kop, 3 kinderen er tussendoor, dan vind ik het echt ontzettend moeilijk om te gaan zitten, dan wil ik eerst alles opgeruimd hebben, pas dan kan ik weer de rust vinden voor iets anders...
Na de Hemelvaart hadden we ook nog een heel druk feestweekend. Toen al het opruimen en gelijk ook uitzoeken gedaan was kon ik gisteren dan eindelijk weer verder gaan.
Deze update gaat dus ook alleen maar over het maken van de eerste ronde van de mini-granny's. Ik rekende uit hoeveel ik er van iedere kleur nodig had en maakte alle eerste rondes en deed ze in schaaltjes. Nu ben ik zover dat ik ze "as you go" kan vasthaken aan de omslagdoek. En dan nog bergen draadjes wegwerken.......
Het is wel echt een geduld en doorzettingsvermogen klusje. Maar het gaat me lukken! Ik ga ervoor!
En voor jullie een leuke foto van al die rondjes in schaaltjes, hoezo georganiseerd!? ;-)

Fijne dag weer, hier schijnt het zonnetje, ik hoop bij jullie ook!

Groetjes BY JM

Reacties

  1. Ik vind je kleurenkeuze nog steeds super! En ach die draadjes is weer een keer fijn wegwerken voor de televisie in je nieuwe woonkamer! Succes, liefs Anne-Co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het word al heel wat, ziet er heel mooi uit!
    Die draadjes vind ik ook altijd het ergste maar ja het hoort erbij en als het straks klaar is ben je dat weer vergeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM