Doorgaan naar hoofdcontent

Losse broek

Toen SVDH 2 uit kwam stond er een erg leuke losse broek in die ik voor de zomerse buitenspeeldagen zeker wilde maken!
Het perfecte stofje vond ik een maandje terug en toen ik ontdekte dat onze oudste wel wat kastvulling kon gebruiken vond ik dat een super excuus!
Dus het stofje kwam en lag tot deze week om in sneltreinvaart te veranderen in een broek!
Want het is een supermakkelijk en snel patroon!!
Ik nam maat 134, knipte geen naad aan en zo komt het dat deze losse broek ook weer niet te los zit, blij dat ik dat besloot na mijn vorige miskleun met maten......
Aangezien dochter met de broek aan niet stil kon staan zijn het hele wiebelige foto's, en ze zijn ook nog wat donker omdat het weer niet mee deed toen de broek af was.
Maar na het passen deed ze hem niet meer uit tot ze naar bed ging, dus ruimschoots goedgekeurd! Gelukkig kon ik daarna nog een stel foto's schieten zonder wiebelig kind.

Ik denk dat er hier nog wel 1 of 2 van gaan volgen, zeker met het oog wat stoffen weg te willen werken.

Liefs BY JM
Reacties

 1. Mooi! Knap, ik zou willen dat ik goed kon naaien. Nouja, breien en haken is meer mijn ding, maar kleding naaien vind ik altijd zooo knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit. Wat heerlijk dat ze hem dan lekker aanhouden!

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke broek en inderdaad een perfect stofje. Staat je dochter heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Love。
  Hey (•̀ᴗ•́)و ̑̑ I'm new here~~Play Archeage?Follow 2archeage

  Archeage Gold ------ Cheap Archeage Gold

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM