Doorgaan naar hoofdcontent

De buit.......

Deze keer bracht ik geen extreem grote buit mee van Simsalabim. Niet omdat ik geen leuke stofjes zag hoor, maar ik keek vorige week mijn kast door en zag nog behoorlijk wat onverwerkte stofjes liggen en de stapel groeit maar door......
Dus voorlopig ga ik de uitdaging aan om niet teveel nieuwe stofjes te kopen.
Afgelopen week was ik vrij dus heb ik al 3 lappen kunnen verwerken, de flamingo rokjes en flamingojurk en nog een broek waar ik nog over moet bloggen en er liggen 2 geknipte projecten klaar die ik alleen nog in elkaar moet stikken. Dus 5 lappen er uit...
Verder heb ik in mijn notitieboek een lijst gestopt met alle stofjes uit de commode. Nu nog de grote rommelkast op zolder waar ik ook behoorlijk wat in weg heb gestopt......Ik wil niet weten wat daar nog allemaal gevonden gaat worden......
Dus besloot ik om voor ieder kind 1 stofje te kopen. Leek me voorlopig voldoende ;-)
Zoonlief ging mee en koos voor zichzelf een stoere leeuwentricot. De jongste dame zei dat ze graag een jurk van een flamingo stofje wilde. En de oudste wilde graag een jurk, maar ik weet niet of dat lukt met het stofje wat ik vond, ik dacht zelf eerder aan een rok.

Ik zeg werk aan de winkel!!

Liefs BY JM

De buit!

Voor oudste.

De keuze van zoon!

Flamingo's voor de jongste.

Reacties

 1. Mooie buit. En dan nu patronen zoeken en de vaart erin! Dan hoeven deze stoffen de kast niet in ;-)

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt toch mooie stoffen gevonden, vind het flamingo stofje heel erg leuk!
  Benieuwd wat je er van gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhhhhhhhhhh, die flamingo's zijn geweldig! Maar ik 'moet' van mijzelf eerst mijn stoffenkast leegmaken, voordat ik weer nieuwe lappen mag kopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM