Doorgaan naar hoofdcontent

Shirt voor onze ster!

Zoals ik laatst al schreef, bleek het hard nodig te zijn om de kledingkast van onze oudste te voorzien van wat zomervulling!
Op de markt vond ik een heel leuk stofje bij de couponnenkraam, helaas zaten er wat vlekken in die er na het wassen niet uit waren.... Dus knippen moest met uiterst veel geduld en puzzelen.
Ik had al wel opgemerkt dat het een zeer dun stofje was en dus had ik een witte tricot meegenomen zodat ik het dubbel kon maken.
Dus dubbel knippen, het viel niet mee met die dunne tricotjes....
Ik verstevigde de schouders met naadband om straks uitrekken/zakken te voorkomen. En ging aan de slag. De rimpeltjes in de mouw en hals aan de voorzijde werden gemaakt met Framilon. Ik voegde geheel niet volgens patroon nog een brede band aan de onderzijde toe en werkte de hals af met dezelfde boordstof. Even nog getwijfeld om nog een lintje onderaan de taille of bovenaan de hals toe te voegen, maar less is more, moest het zijn van de dochter na overleg.

Ik had het plaatje intussen al helemaal in mijn hoofd. Een witte broek moest erbij, lekker fris en zomers, of de tante in spe dat ook wit kan houden blijft een vraag maar het ziet er zo leuk uit, dus dat moet dan maar!!

Het shirt viel echt helemaal in de smaak, zowel qua stofjes als patroon. Kind blij, moeder blij en nu maar hopen dat het veel gedragen kan gaan worden!!
En op naar een volgend maaksel om de zomercollectie aan te vullen.

Liefs BY JM

Patroon: Ottobre zomer 3/2014
Stof: Couponnen kraam markt Breda sterrenstof en witte tricot

Reacties

 1. Het is heel vrolijk geworden, knap dat je dat met zoveel geduld voor elkaar gekregen hebt.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een zomers stofje! Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk shirt, lekker vrolijk en helemaal geschikt voor het heerlijke zomerse weer! Op naar de volgende ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem schitterend! Zal ongetwijfeld veel gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk shirt en nu met het mooie weer gelijk te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Ziet er gezellig en zomers uit!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM