Doorgaan naar hoofdcontent

Kom zullen we naar buiten gaan??

Hallo allemaal!

Of we naar buiten zullen gaan? Met het mooie weer van de afgelopen dagen? Echt wel!!
En met de allernieuwste inspiratie gaan we zeker naar buiten!!

Ik bezocht vandaag het inspiratiecentrum van Wolplein voor de boeklancering van Claire Boeter en Saskia Laan. En ik kan niet anders zeggen als dat ik vol inspiratie naar huis ben gegaan.
Natuurlijk niet zonder een gesigneerd boek en de broodnodige materialen uit het inspiratiecentrum!! Ook zag ik Lisanne van het blog Draad en Praat. En had ik een gezellig kletspraatje met een medehaakster. Zo leuk en gezellig!
En nu lekker naar buiten om te haken voor buiten want ook deze plek kan worden opgeleukt met allerlei haaksels en ik begin met........ de handwarmers..... Kan best, al hoop ik dat ik ze pas weer in oktober aan hoef te doen ;-)

Liefs BY JM
Reacties

 1. Lijkt mij ook een prachtboek. Ik heb alleen hun eerste. Wat fijn om naar Wolplein te kunnen gaan. Zo'n snoepwinkel voor mensen zoals wij...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je een bezoekje bracht aan het wolplein, lijkt me ook eens leuk om te doen!
  Succes met je inspiratie die je hebt opgedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet van het mooie weer! Hier wordt het af en toe tijd om naar binnen te gaan helaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi, was super leuk om je daar te zien! Wat een leuke middag was het he! Ik ga je uiteraard meteen volgen. Fijne avond en tot blogs :) Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM