Doorgaan naar hoofdcontent

In de flamingo style

Toevallig kocht ik voor de Knippie met de leuke flamingo's al een flamingo stofje en ik zag vandaag ook allerlei flamingo spullen bij de Xenos...... Leuk!!
Maar ik dwaal af. Ik bedacht vrijwel meteen dat ik daar een jurk van wilde maken voor onze oudste.
Samen met stoere zwarte details.
Aan de slag dus! Met het patroon uit stof voor durf het zelvers. Voor de eerste keer uit deel 2 voor de oudste. Onze smalle spriet. Ik twijfelde erg lang over de maat maar ging uiteindelijk aan de slag met maat 140. Diverse aanpassingen werden gedaan en uiteindelijk oogde het geheel alsnog vrij breed (en ik had al aardig wat stof ingenomen) en dat bleek ook bij de laatste pas sessie.......
De jurk is veel te breed......
Zo jammer...... Alles uithalen zag ik echt niet meer zitten....... Note voor onze smalle oudste toch maar een maat kleiner nemen uit deel 2 van SVDH.
Nu zal hij nog een tijdje in de kast moeten blijven hangen en we zullen onze dochter maar een beetje meer te eten geven ;-)
Toch wil ik jullie een aantal plaatjes niet onthouden!
En ben ik ook benieuwd of jullie dat ook wel eens hebben gehad dat ondanks aanpassingen het toch niet het gewenste eindresultaat kreeg??

Liefs BY JM

P.s. Gelukkig herbergt mijn stoffenvoorraad genoeg andere stof om in de herkansing te gaan, als ik weer moed heb verzameld.

Patroon: SVDH deel 2
Stof: Couponnenkraam markt Breda zwarte katoenen voering markt Breda
Fournituren: Ank en Wil markt Breda 
Reacties

 1. Wel superleuk! Kun je niet een elastiek of een stuk tricot als tailleband doen? Ik zag het vandaag ook bij Eva op haar blog. http://with-love-by-eva.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke jurk. Jammer dat hij te wijd is. Ik gebruik vaak een striklint om de taille om het strak te kunnen strikken. Is dat geen oplossing? Dan heeft ze er toch al plezier van.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer, want het is een hele leuke jurk! Inderdaad maar meer laten eten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk stofje. Ik zou er inderdaad ook een band omheen strikken, dan kan ze hem echt wel aan hoor. Ik heb ervaring met sprietjes zegmaar, inmiddels bijna 15 maar nog altijd een lange dunne.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zonde van de mooie jurk. Hier heb ik pas geleden ook een te brede jurk genaaid. Zit wel erg lekker volgens Anne.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM