Doorgaan naar hoofdcontent

Het mandje met herinneringen

Dit mandje heeft al eens eerder op de foto gestaan. Net na het overlijden van mijn oma. Het zit vol met bolletjes die uit haar collectie komen en is aangevuld met nog een paar bollen van Stylecraft.
Het gaat een blauwe deken worden waarvoor ik heel wat vierkanten nodig heb. Een project om tussen alle andere dingen door te doen.
Maar zoals dat gaat met herinneringen, kon ik de afgelopen maanden mezelf er niet toe zetten om er aan verder te gaan. Vorige week vrijdag had ik nog 1 verloren uurtje over om even buiten te gaan zitten. Aangezien stil zitten niet echt in de aard van dit beestje zit, besloot ik het mandje er eens bij te pakken. En dit was precies wat ik nodig had, een beetje zon, een beetje mijmeren over mijn oma en nu weet ik het zeker, de komende tijd zal ik het mandje weer eens vaker pakken! Het is veel te leuk om met deze bolletjes iets voor mezelf te maken waarin deze draadjes zitten die ooit met liefde door mijn oma zijn uitgekozen!

Liefs BY JMReacties

  1. De kleuren zijn echt prachtig! Je hebt nog heel wat te haken voor een deken denk ik maar dat gaat mooi worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige kleuren zo bij elkaar. En een beetje tijd voor je jezelf om de gedachten op een rijtje te krijgen is nooit verkeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig idee...! Kippenvel heb ik. Echt zo gaaf!!! Hou me op de hoogte van de vorderingen (ook al duurt het nog heel lang) Liefs Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM