Doorgaan naar hoofdcontent

Me Time

In de vakantie gingen de kinderen logeren bij opa en oma. Zodoende had ik een dag echte "me-time" voor de boeg.
Om te beginnen lummelde ik wat aan, hing lekker in mijn pyjama rond, deed wat yoga oefeningen, keek midden op de dag tv en ging pas heel laat onder de douche.
Daarna vond ik dat toch nog wel iets kon maken, maar dan wel voor mijzelf.
Ik zocht een lap op waar ik een rok van wilde maken, voeringstof check, rits uit voorraad check, extraatjes check. Tijd om te gaan beginnen, maar niet voor ik nog een lekker stukje eigen gebakken taart had genomen.
En zo ziet "me-time" er dan uit! Een feestje op mijn tafel!
Ondertussen is er ook al geknipt en zit de rok al deels in elkaar. Nu nog afwerken dan kan ik deze rok  snel gaan dragen en draag ik dat "me-time" gevoel lekker bij me!!

Groetjes BY JM

Reacties

 1. Wat heerlijk, zo'n dagje! En welverdiend! Wat een leuk stofje, ik ben benieuwd naar de rok!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mm, heerlijk z'n dagje me-time. Maar ik ben ook altijd weer blij als de kinderen weer thuis zijn. Heb jij dat ook? Ben benieuwd naar de rok.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heerlijk als het een dagje stil is, maar ik ben ook vreselijk blij als ik die blije kwetterende kopies dan weer zie!! Blijft altijd een beetje dubbel....

   Verwijderen
 3. Heerlijk! Hier was er eentje uit logeren dit weekend. Ook al een stuk rustiger dan normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n dagje helemaal voor jezelf dat heb je af en toe echt even nodig :-)
  Ben benieuwd naar je rok!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dag, dat was overduidelijk genieten!! Leuk stofje heb je uitgekozen, ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genieten! Soms zo fijn maar heerlijk als ze er weer zijn! Wacht het resultaat af!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM