Doorgaan naar hoofdcontent

Me time rok klaar

Het duurde toch nog iets langer dan gehoopt, maar nu is mijn rok klaar.
Het proces liep niet helemaal zoals ik wilde en daardoor zie ik er wel een paar minpuntjes aan. Maar als er na een eerste keer dragen geen commentaar is geweest zullen dat wel de dingen zijn die ik alleen zie ;-)
 Intussen ben ik ook nog begonnen aan een sjaaltje wat bij dit rokje past, dus straks sowieso uitbreiding voor in de kast. Ik dacht nog een roze shirt te hebben in de goede kleur maar ik herinnerde me weer dat het kapot was gegaan. Ik combineerde het nu met hard blauw wat ook kan. En foto's van jezelf laten maken door de kinderen waarbij je hoofd niet zichtbaar hoeft te zijn ivm een ontzettend verkouden hoofd is hier nog geen succes alle foto's belanden zo in de prullenbak. Dus enkel een zelfgetrokken op de kop foto beschikbaar van hoe het staat op model....

Fijne dag en tot gauw!!

Liefs BY JM
Reacties

 1. Dat ziet er uit als een heerlijk rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een tof rokje !!!! Ik wil zoooooooooveel voor mezelf gaan maken maar mijn naaimachine doet het niet meer (snif)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt ontzettend balen!
   Komt er een oplossing op korte termijn zodat je toch weer aan de slag kan?
   Ik zal voor je duimen!!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Hij zit als gegoten! Ik ben er erg blij mee!!

   Verwijderen
 4. Prachtig! Ga je vast veel plezier van hebben de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM