Doorgaan naar hoofdcontent

Hart, harter, hartst

Natuurlijk klopt de titel taalkundig van geen kant, maar het bericht gaat over hartjes, meer hartjes en de meeste hartjes!
Vorige week hadden we vakantie, zo ook mijn blog. Mijn hart genoot van alle gezelligheid met de carnaval, de kinderen en hun ontzettend lieve opmerkingen (ook niet altijd hoor, maar die momenten compenseren we met de mooie momenten) en wat tijd voor mezelf.
Bij zo'n vakantie horen zeker ook creatieve activiteiten! Al een tijd terug kreeg ik van iemand gekaarde wol. Na wat onderzoek op internet wilde ik een poging wagen om te gaan naaldvilten.
Ik kocht twee schuimblokken en wat naalden om te vilten. En we gingen aan de slag.
We gebruikten steekvormen om de wol in te stoppen en het risico op prikken in de vingers te beperken en dan prikken maar tot je spierballen er zeer van doen, haha!
En kijk hier eens!!
Na 1 hart waren ze los. Er volgden hartjes op stokjes met mooie strikjes, er werden andere figuren geprobeerd. Vriendinnetjes werd het ook geleerd en zo genoten we van een hoop gezelligheid.
Daarnaast ontving ik ook nog hartjes via een gewonnen give away van Zuidweg 10. Dank je wel voor deze prachtige hartjes!
Wat een hoop liefde toch zo om me heen!!

Liefs BY JM


Voor de juffen.


Gemaakt door de zoon.

Gemaakt door oudste dochter.

Proef van mijzelf.

Gewonnen bij Zuidweg 10!!

Reacties

  1. Wat een vrolijkheid en liefde op een stokje. erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog nooit van gehoord, wat leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een slim idee om dat in steekvormpjes te doen. Deze ga ik onthouden, leuk voor een regenachtige middag!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM