Doorgaan naar hoofdcontent

You make me happy.....

De laatste tijd zag ik veel chalkboardart plaatjes opduiken. Mijn hoofd begon gelijk te denken.
Lang geleden, tijdens mijn opleiding leerde ik hoe ik op een krijtbord moest schrijven, inmiddels zijn er nog maar weinig krijtborden te vinden. Het zijn voornamelijk digiborden en whiteborden waar ik tegenwoordig op schrijf.
Toch wel jammer...... Maar in de winter staat er in de schuur een krijtbord weg te kwijnen, als ik dat nu eens zou gebruiken, daarna kon ik het vast wel ergens in huis neer zetten.

Zo werd het idee geboren om in 2015 zo nu en dan eens een mooie krijttekening te gaan maken.
De eerste hebben jullie al gezien in een van mijn eerdere berichten. Helaas stond deze er maar kort op, want zoonlief had het doosje krijtjes gevonden en dacht ook zoiets te kunnen maken en mijn eerste werk dus even uitgeveegd......

Nu kwam ik dit voorbeeld tegen en heb geprobeerd dit na te maken, ik vond het wel toepasselijk omdat het de laatste weken zo regende en grijs was, letterlijk en figuurlijk. Maar hoe je het ook wend of keert er is altijd wel ergens een zonnestraaltje! Zo ook op mijn blog, waar het warme reacties regent, dank jullie wel hiervoor!!

En ik heb al weer wat idee├źn voor nieuwe borden, dus hoe lang deze er op zal blijven staan.......

Liefs BY JM

Reacties

 1. Leuk gemaakt ziet er gezellig uit zo met het slingertje er boven in combi met het dienblad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben sinds een half jaar een krijtbord op de keukendeur. Ik schilderde met schoolbordverf een rechthoek op de deur en plakte er een lijst van de kringloop op. Behalve dingen die we niet moeten vergeten staan daar af en toe ook mooie spreuken en tekeningen op.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, daar wordt toch iedereen blij van! Er bestaat geloof ik ook behang waar je op kunt krijten maar zeker krijtbordverf dus mocht je je bord kwijtraken, 'the sky is the limit' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is natuurlijk ook wel een hele mooie spreuk, die je daar opgeschreven hebt. Ik kijk nu al uit naar de volgende :-) Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM