Doorgaan naar hoofdcontent

Het zo gewenste jasje

Er was eens een meisje dat een jasje had van een niet nader te noemen winkel. Dat jasje vond ze wel zo stoer en hip dat ze het bijna dag en nacht aan had. Maar zoals dat gaat met veel gedragen jasjes, kwamen er vlekken in die er niet mee uitgingen en ontstonden er gaatjes in de zo geliefde stof en werd het ook nog eens aan de krappe kant, want kleine meisjes worden groot.
Zo ontstond de wens voor een nieuw jasje en steeds weer als de moeder vroeg of er nog iets was wat ze kon maken voor het meisje kreeg ze te horen: kan jij een jasje voor mij maken?
De moeder vond een mooi patroon en ook nog bijpassende stof overwon de jasjes angst en ging dus aan de slag.
Het meisje is erg blij met haar nieuwe jasje, of het ook weer een lievelingsjasje zal worden dat zal de toekomst uitwijzen.

Liefs BY JM

Stof jasje: Simsalabim toveren met stof  stevige tricot (ik weet niet meer precies bij wie ik het kocht)
Patroon: Ottobre nr. 6 2013 Sugar Scull


Reacties

 1. Oh knap, daar wil ik mij in de toekomst ook eens aan wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi jasje is het geworden, deze zal zeker ook veel gedragen gaan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi jasje. Het ziet er goed uit!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar hoor zo'n meisje dat gek op jasjes is. Gelukkig heeft jouw meisje ook een handige mama. Erg mooi gedaan, gaat ze vast veel dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk jasje. Hele mooie kleur! Daar zal ze veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM