Doorgaan naar hoofdcontent

En toen was het stil......

heel lang stil voor mijn doen......
De maand december was een pittige maand hier, natuurlijk vanwege de drukte met Sint en Kerst, maar ook vanwege een operatie van onze oudste dochter net voor Sinterklaas, daarna een ziek jongetje en als klap op de vuurpijl mocht ik zelf ook met de nodige griepvirussen aan de slag en dat duurde langer als gedacht en gehoopt.
En toen was het dus stil......
Toch past stilte wel in de tijd van Kerst en Oud en Nieuw.
Maar ik ben blij dat ik me nu weer een stuk fitter voel en weer van me kan laten horen!! Iedereen weer redelijk opgeknapt en dus op naar een nieuw jaar!

Ondanks alle virussen telden de kinderen samen af tot kerst met deze adventskalender die ik eind november nog maakte, maar niet meer geblogd kreeg.
Ook deden we mee met de Kerstcreatie Route bij ons in de buurt. We maakten deze ster al half november naar een idee van 101 Woonidee├źn. En ook de letters stonden al geruime tijd beplakt klaar. De sterren van goudpapier er rondom vouwde ik naar een idee van Pinterest. Ik nam wat steviger papier en plakte daarop goud cadeaupapier en volgde verder de Pinterest handleiding.
De sterrenslinger zou je kunnen herkennen deze haakte ik vorig jaar in deze periode. Ik hoop dat de wandelaars van de route hebben genoten van alle creaties, zo ook die van ons!

Deze heeft manlief gemaakt en was enkel zwart wit beschikbaar
En dan waren er nog wat projecten waar ik een apart bericht aan wilde besteden dus die zullen de komende dagen nog gaan volgen. Kortom er valt genoeg te melden in het nieuwe jaar!

Chalkbord art nagemaakt van een plaatje van Pinterest.

Ik wens jullie allemaal een fijne Oudejaarsavond en een heel mooi en creatief 2015!!!

Liefs BY JM
Reacties

 1. Hopelijk is iedereen er weer helemaal bovenop! Wat een leuke kerstcreaties heb je gemaakt. Een Kerstcreatieroute, da's leuk, zal wel druk geweest zijn!
  Voor jou en je gezin ook een mooi 2015 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, gelukkig voelt iedereen zich weer wat beter! Je laat mooie dingen zien, ik ben benieuwd naar wat je nog meer gemaakt hebt. Happy New Year !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook een heel mooi & creatief 2015 voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een gelukkig en gezond 2015 toegewenst. dat de creativiteit maar weer rijkelijk zal vloeien. Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk al uit naar je blogposts de komende dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een narigheid allemaal. Daarom een heel gelukkig en voorspoedig 2015 gewenst in goede gezondheid! Prachtige adventskalender hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig ben je weer opgeknapt!
  Die ster voor het raam vind ik helemaal geweldig, leuk idee voor volgend jaar!
  Wens jou en je gezin een heel goed, gezond en creatief nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM