Doorgaan naar hoofdcontent

Rood met witte stippen....

En nee hoor, dit heeft niets te maken met een bericht over de welbekende paddestoel, maar wel alles met de kamer van de oudste 2 kinderen die we afgelopen zomer hebben aangepakt.
Het is al weer even geleden en tijd om er over te bloggen was er nog niet.
Deze kamer was ook hard aan wat vernieuwing toe, want zoonlief sliep al enkele jaren (ja, nog eens schaam) op de toenmalig roze geschilderde kamer van dochterlief. Inmiddels had hij al eens aangegeven dat hij dat roze niet echt meer een mooie kleur vond en toen het woord schilderen viel maakten beiden hun wensen kenbaar en ontstond er ook bijna gelijk ruzie over de kleur. De een wilde groen, de andere rood. Daarop volgde gelijk het antwoord dat het geen van beide kleuren zou gaan worden met het oog op de toekomst. We gingen voor een neutrale basis van wit en grijs. Ieder kreeg op zijn eigen helft zijn eigen accentkleur. Dus rood en groen.
En zo ziet het er nu dus uit. De ene kant met groene accentkleuren voor een jongen die dol is op de natuur! En de andere kant rood met witte stippen voor een meisje dat daar een absolute voorkeur voor heeft.
En als we in de toekomst op zolder de felbegeerde 2 kamers verder realiseren kunnen we zo overhuizen zonder op deze kamer al te veel te moeten schilderen, maar dat is voorlopig toekomstmuziek!!
De komende tijd hebben broer en zus elkaar nog hard nodig om de laatste schrik van de inbraak te verwerken, maar dan wel ieder in zijn eigen stijl.

Liefs BY JM

Zoonlief krijgt nog een natuurprint aan de muur en een mandje voor zijn boeken en tijdschriften die hij leest, de plank is net wat te hoog voor hem. Maar voor het stofzuigen is het weer erg praktisch!

De kikkers moeten nog vervangen worden, veel te kinderachtig, dat snap je natuurlijk wel...

Deze leuke schoenetui vonden we bij de kinderfeestwinkel, de bloempot en de gieter komen van de Ikea.

Overal zoeken naar groene dingen.

Handige mand van de Ikea voor alle gymtassen, danstassen, zwemtassen en schoenen.

Vakkenzak van Kitch en Kitchen, dekbedovertrek Ikea.

Lekkere kussens om in weg te zakken en een boek te lezen. Van de drie kussens zijn er 2 handgemaakt.

De place mat is gemaakt met papier van Kitsch en Kitchen, het mini stippen koffertje komt van  De Kinderfeestwinkel en de mok vond ik bij de Action.

Reacties

 1. Wat heeft jullie dochter een mooi bed. Hoop wel dat ze die boeken niet op haar hoofd krijgt!

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heeft mijn vader indertijd voor mij gemaakt. We hebben het voor dochterlief lekker fris wit geschilderd toen ze aan een groot bed toe was.
   Enne ik zeg het ook altijd want ik heb als kind ooit wel alle boeken op mijn hoofd gekregen....

   Verwijderen
 2. Wat een gezellige kamer is het geworden met al die leuke op kleur gezochte dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, dat is nog eens een gezellige kamer geworden. Maar een inbraak ... gatsie.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De inbraak is al weer een tijd geleden maar met de kortere dagen komen de herinneringen weer terug en hebben ze het er weer meer over. Kun je nagaan wat een impact....

   Verwijderen
 4. Dat ziet er goed uit, maar een inbraak wat erg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat was een hele nare gebeurtenis, waar onze kinderen helaas veel van hebben meegekregen. Gelukkig begint het wel steeds verder te slijten, maar zonder elkaar slapen is nog net teveel van het goede.

   Verwijderen
 5. Een heerlijke kamer met ieder z'n eigen kant, heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM