Doorgaan naar hoofdcontent

Jurk

Dit stofje lag al heel lang in de kast. Hoog tijd om er wat van te maken nu het met de meters nog kan.
Knippen gebeurde nog voor de vakantie, maar het maken....
Dus ben ik afgelopen zondag maar eens aan de slag gegaan.
Pff, het was een hele klus en toen ik bijna klaar was ging er van alles mis....
Ik gebruikt mijn lockmachine om de rokdelen en het bovenstuk netjes af te werken toen het fout ging. Stof van de panden ging mee in de lockmachine en veroorzaakte een gat in het bovenstuk.
Ik kon wel janken, want dat bovenstuk was een heel gepriegel met de mouwtjes, bandjes en randjes.
Gelukkig had ik wel gelijk het idee om er dan maar een band op te naaien van de voeringstof en dat heeft de jurk en al mijn werk gered.
Bij het doorpassen had ik al een wijziging doorgevoerd om de jurk beter draagbaar te maken. Ik heb de zijnaden losgetornd en smaller op de kant doorgestikt zodat onze bijna kleuter er makkelijker in en uit kon. De bandjes op de schouder vallen erg wijd maar in korten zorgt er voor dat de jurk weer bijna niet aan en uit kan, dat zal ik dus met een veiligheidsspeldje moeten doen, gelukkig had ik deze wijziging nog niet doorgevoerd want het uittrekken leverde gelijk een probleem op......
Wat ik persoonlijk ook jammer vind is dat de opstaande kraag wat omvalt ondanks zorgvuldig doorstikken, misschien dat ik hier nog biasband tegenaan stik om het beeld van de randen te verfraaien.
Of ik dit patroon nog eens ga gebruiken? Ik weet het nog niet, maar met deze opgeschreven aanpassingen weet ik in ieder geval wel waar ik op moet letten!

Liefs BY JM

Stof: Hilco via michas stoffecke 
Voering: gekregen reststuk
Fournituren: Ank en Wil markt Breda

Voorkant

Achterkant

De toegevoegde band

Dubbele rok

Reacties

 1. Wat een schattig jurkje zeg! Goeie oplossing met die band, was anders toch wel jammer geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie jurk ! Ben je zwanger vanwege boek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ha, nee hoor, bijna kleuter vind de boeken van Jimmy en Lisa geweldig. Onze oudste kreeg dit boek toen ik zwanger was van onze jongste.
   Het is een aanrader als je een kleuter hebt die grote broer of zus gaat worden.
   Hoe gaat het met je zwangerschap??

   Verwijderen
 3. Mooie jurk. Wat een proces er naar toe zeg. Maar het resultaat mag er wezen!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk en tegenslag! Maar je mag trots zijn op het eindresultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig kon je het nog herstellen, vind de band erg leuk staan op het jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Cobblestone deken

Al een hele poos lagen er een aantal chunky bollen te wachten op verwerking. Eerst wilde ik er mee gaan breien, een kussenhoes. Toen bedacht ik dat een deken veel gaver was en kocht ik er nog wat bollen bij. Dat moest dan een gebreide deken gaan worden. Maar omdat ik niet over rondbreinaalden beschik was het heel lastig om de juiste verhouding te krijgen, ik ben niet zo'n held met steken tellen en proeflapjes maken. Toen belande het hele zwikje dus in mijn mand naast de bank en die fase duurde wel even.....
`En toen was daar ineens het jaaaaaaa, ahaaaa moment. Ik wist het, het moest de Cobblestone deken worden uit het boek Eindeloos Haken van Marianne Roos-Dekkers.
En voor ik het zelf in de gaten had was ik aan de slag met de bollen en niet te stoppen. De deken was echt zo klaar met naald 12. De rand haakte ik met naald 10. Uiteraard moest ik hier toch ook aan het rekenen voor de juiste verhoudingen, maar dat gaat mij bij een haakwerk dan net wat beter af.
Een mooi bankdekentje. N…

Stekensjaal uit Studio Hip en Stip

Nog een stel foto's van de koudere weken...... Want toen ronde ik nog snel even een sjaal en een muts af voor onze jongste. Ik gebruikte het patroon van de Stekensjaal van Studio Hip en Stip. Toen deze klaar was haakte ik er eigenhandig nog een muts bij zo werd het namelijk een heuse set. Net op tijd was het klaar voordat we kennis maakten met de Syberische beer. Echt nog nooit van gehoord, maar het was wel fijn dat mijn meisje er warmpjes bij liep!
En nu deze week de lente begint sluit ik met deze laatste foto's de winter af! Op naar frisse voorjaarsmaaksels en andere luchtige projecten.

Liefs BY JM